Uitzicht op Dents du midi vanaf balkon in de zomer Woonkamer met open haard en stoelen Uitzicht vanaf het huisje Tour d'ai en de tour mayen liggen achter het appartement


Home

Leysin is een mooi bergdorp dat ligt in het zuidwestelijk gedeelte van Zwitserland. Het dorp ligt op een zuidhelling en heeft veel zonuren. Leysin stond vroeger bekend als kuuroord voor TBC patienten vanwege de schone lucht en de hoeveelheid zon. Vanuit het appartement heeft u een schitterend uitzicht op de Dents du Midi en de gletscher van de Diablerets. Leysin ligt op een hoogte van ruim 1400 meter en heeft prachtige wandel- en skimogelijkheden..

Leysin ligt een half uur rijden de bergen in, vanaf het meer van Geneve. U bevindt zich dan in het canton Vaud. Bij het meer van Geneve, bevindt zich de plaats  Montreux. Hier kunt u onder het genot van een kop koffie genieten van het uitzicht over het meer van Geneve en de omringende bergen. De boulevard is 7 km lang en u loopt langs een aaneenschakeling van subtropische bomen en planten. Tevens kunt u hier mooi fietsen in de zomer.

Vanaf het dorp Leysin zijn er vele wandelingen mogelijk o.a. naar de Berneuse en naar verschillende hoger gelegen bergrestaurants. Strand- en watersport is er mogelijk bij het meer van Geneve. Op 500 meter vanaf het appartement bevindt zich de kabelbaan naar La Berneuse. Daar bevindt u zich op 2048m. hoogte en heeft u  bij helder weer mooi uitzicht op het meer van Geneve.. Daarvandaan zijn er vele ski-mogelijkheden en wandelmogelijkheden in combinatie met het volgende dorp Les Mosses. Meer informatie kunt u vinden op www.teleleysin.ch. Bij de Berneuse bevindt zich een draaiend restaurant aangedreven op zonne-energie. U kunt voor de actuele weerberichten kijken op webcam La Berneuse.

 


Grotere kaart weergeven

Made by Damian de Jong | Joomla 3 Templates Joomlaskins