Activiteiten

 

 

 

 

 

 

Wandelen

Wandeltochten in de buurt van restaurant Le Prafandaz, zijn erg leuk. Dit restaurant ligt in Leysin, en is hoog gelegen. U rijdt dan voorbij het treinstation van Feydey verder naar boven, richting een parkeerplaats aan uw rechterhand. Daar parkeert u en wandelt u verder naar het restaurant. Hiervandaan starten allerlei wandelroutes. Mooi is de route langs het restaurant de bossen in, waarbij u langs een picknickplaats komt en u daarna prachtig uitzicht heeft op het meer van  Genève. Er gaan vanaf de parkeerplaats ook wandelroutes richting Le Temeley. In de winter is deze erg mooi om met raquetshuhe te wandelen.  Le Prafandaz is een gezellig kaasfondue restaurant en u kunt er ook heerlijk een croûte(gerecht uit de streek) eten. In de zomer is er een leuk buitenterras.

Wandeltocht vanaf het appartent is mogelijk naar restaurant Les Fers  Dan loopt u langs het appartement naar boven en start u de wandeling bij hotel Reine Fabiola. U volgt dan de bordjes naar Les Fers. Deze tocht duurt anderhalf uur heen en anderhalf uur terug.

Voor jongeren is er de gelegenheid om een mountainbike te huren en hiermee naar boven te gaan met de kabelbaan naar La Berneuse.  Daarvandaan gaat een mountainbikepad slingerend naar het dorp naar beneden. Als u een mountainbike huurt, zit er een helm, kniebeschermers en een complete uitrusting bij.

Voor de kinderen is er een speeltuin op 5 minuten lopen vanaf het appartement. Ue loopt naar beneden langs de kabelbaan via de VVV langs het zwembad. Daar loopt u voorbij het gebouw Maison de Paroisse, als u daar achterlangs loopt is daar is een houten speeltuin.

 

Skieen

Vanaf de kabelbaan naar La Berneuse zijn er allerlei afdalingen. Hier kunt u genieten van het uitzicht op het meer van Genèv. U kunt hier nog verder omhoog naar le Tour d'Ai. Daar komt u bij Chaux de Monts, waar een mooie blauwe piste is op een richel van de berg, daarvandaan heeft u naar twee kanten uitzicht. Verder zijn er ook voldoende zwarte en rode pistes en is er een park met skischansen voor gevorderden. Het skigebied van Leysin bevat ook het volgende dorp Les Mosses. Daar zijn ook allerlei ski-moglijkheden en vooral langlauftrajecten. De dorpen worden in het skiseizoen met elkaar verbonden door een gratis skibus, zodat u daar ook makkelijk heen kunt. Er is een mooie blauwe piste vanaf de stoeltjeslift die tot Le Mayen gaat. Aan het eind van deze blauwe piste kan u skieen tot aan het appartement. Dan gaat u richting hotel Reine Fabiolala, daar kunt u achterlangs naar het appartement skieen.

 

Langlaufen

In het dorp van Leysin zijn richting de ijsbaan allerlei langlauftrajecten uitgezet. Het volgende dorp Les Mosses is een waar langlaufparadijs. Daar bevindt zich een huis speciaal voor langlaufers met allerlei informatie. Hiervandaan vertrekken wel 8 langlauftrajecten, verschillend in lengte en moeilijkheidsgraad. Het dorp Les Mosses kunt u bereiken met de gratis skibus. Met de auto is het ongeveer 10 tot 15 minuten rijden.

 

Raquetschuhwandelen

U kunt ook met raquets gaan wandelen. Dit zijn een soort tennisrackets ,die u onder u bergschoenen vastmaakt. Het voordeel is dat u met deze raquets op de verse sneeuw kan wandelen. In de buurt van restaurant Le Prafandaz,  zijn meerdere raquetschuhwandelingen uitgezet in de winter. De tochten zijn erg mooi en goed te doen. Nadien kunt u heerlijk wat eten en drinken in het restaurant.

 

Zwemmen

Het zwembad bevint zich naast de VVV. In de zomer is de ligweide naast het zwembad geopend, met een buitenbad voor de kleintjes. Boven het zwembad bevindt zich een leuk restaurantje met dakterras.

In Aigle is er ook een leuk openluchtzwembad met glijbaan. Als u naar beneden het dal in rijdt, houdt u de richting van Montreux aan. Als u dan bij een tweesplitsing komt, houdt u linksaan, daar staat een bord richting piscine en die moet u volgen.

 

Survival traject

In het dal net voor is een boompad en een survivaltraject uitgezet voor jongeren in de bossen. Als u over de provinciale weg rijdt vanaf het huisje, ziet u het links in het bos liggen, vlak voordat u bij kasteel Aigle bent.

Made by Damian de Jong | Joomla 3 Templates Joomlaskins