Omgeving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toeristische tips in de omgeving

Bij het VVV Leysin kunt u allerhande informatie krijgen. De kabelbaan naar het hoogste punt in de omgeving, is 500m van het appartement vandaan. Deze gaat naar een draaiend restaurant,  de Kuklos gelegen boven op de berg La Berneuse (2046m). Het  is erg mooi, om bij helder weerom naar boven gaan. Dan is het uitzicht op het meer van Geneve adembenemend en heeft u goed uitzicht op de omliggende bergen. Daarvandaan is er een mooie wandeling langs twee bergmeertjes het Lac d'Aï en Lac de Mayen. Vervolgens kunt u bij bergrestaurant Les Fers wat eten en daarvandaan naar beneden wandelen waarbij u weer bij het appartement uit komt. Deze tocht duurt ongeveer  tweeëneenhalf uur. Vanaf restaurant Les Fers zijn er ook nog mooie paden naar hoger gelegen gedeeltes. Daar kunt u wandelen richting Priere de Moëlle, waar zich een berghut bevindt. 

Wandeltochten in de buurt van restaurant Le Prafandaz, zijn ook erg leuk. U kunt daar richting het meer van Geneve door de bossen wandelen met mooi uitzicht op het meer. Tevens kunt rechts bij de laatste parkeerplaats ruim voor het restaurant langs de doorgaande weg, parkeren en vandaaruit starten ook allerlei wandelroutes.Le Prafandaz is een kaasfondue restaurant en u kunt er ook heerlijk een croûte eten (gerecht uit de streek). In de zomer is er een leuk buitenterras.

Wandeltocht vanaf het appartemnt is mogelijk naar restaurant Les Fers  Dan loopt u langs het appartement naar boven en start u de wandeling bij hotel Reine Fabiola. U volgt dan de bordjes naar Les Fers. Deze tocht duurt anderhalf uur heen en anderhalf uur terug.

Voor jongeren is er de gelegenheid om een mountainbike te huren en hiermee naar boven te gaan met de kabelbaan naar La Berneuse.  Daarvandaan gaat een mountainbikepad slingerend naar het dorp naar beneden.

Voor de kinderen is er een speeltuin op 5 minuten lopen vanaf het appartement. Ue loopt naar beneden langs de kabelbaan via de VVV langs het zwembad. Daar loopt u voorbij het gebouw Maison de Paroisse, als u daar achterlangs loopt is daar is een houten speeltuin.

Het zwembad bevint zich naast de VVV. In de zomer is de ligweide naast het zwembad geopend, met een buitenbad voor de kleintjes. Boven het zwembad bevindt zich een leuk restaurantje met dakterras.

De brasserie in het dorp naast de BCV heeft boven een leuk kinderspeelplaatsje voor kleine kinderen.

Met de trein vanaf station Feydey naar Aigle rijden en terug. Dit Is een klein treintje dat behoorlijk steil, dwars door de bossen naar Aigle. De treinrit door bossen is erg mooi.

Een schaatsbaan en ijshockeyhal bevinden zich aan het begin van het dorp.  Verder is het aan te bevelen om bij de VVV langsgaan voor de activiteiten die er die week zijn. In de vakanties wordt ook altijd van alles georganiseerd. Mensen hier zijn erg vriendelijk.

Toeristische tips buiten Leysin

Montreux en het meer van Geneve. Rijden tot in Montreux centrum dan links een parkeergarage onder markthal, kost 1 franc per uur. Daarboven kom je gelijk bij de boulevard langs het water uit met mooie tropische plantengroei.  Links van de markthal is aan de waterkant een ingang naar een winkelcentrum, daar op de tweede verdieping kun je leuk koffiedrinken met uitzicht op het meer van Geneve. De boulevard langs lopen is ook erg leuk, vanwege de vele prachtige planten daar. Kasteel Chillon is een middeleeuws kasteel dat in het water ligt en aan het begin van de boulevard staat. De boulevard strekt zich uit van  Villeneuve tot aan Vevey. U kunt hier naast wandelen ook leuk fietsen in de zomer.

Vevey. Leuke Frans aandoende plaats langs het water, met mooi marktplein en veel winkeltjes. Bij het marktplein is op zaterdag een brocantemarkt. Daar langs het plein een cafeetje met bakkerij waar ze macarons verkopen. Erg lekker.

Le Bouveret.  Dit is een plaats aan het begin van het rhônedal, waar de rhône vanuit het dal het meer in stroomt. Hiernaast bevindt zich een groot openlucht zwembad met allerlei glijbanen. Dit heet Aquaparc. Tevens is er apart gelegen hiernaast een strandje, waarbij tevens een buitenzwembad is. Ligstoelen zijn te  huur en het water van het meer is heel helder. In Le Bouveret bevindt zich ook Swiss Vapeur, dat is een museum over Zwitserse treinen.

Lavey les Bains. Plaats richting Martigny en de Mont Blanc. Hier is het thermaalbad van Lavey les Bains, aan de rue des Bains. Dit is de hele dag geopend tot s’avonds 9 uur. Naast het thermaalbad is er ook een turkse Hamam en zijn er meerdere sauna's en ruimtes om te relaxen met muziek.

 

Geneve. Parkeren in de stad aan de rue General Dufour in de parkeergarage daar die Dufour heet. Dan via het theater naar de heuvel lopen waarop de katedraal Sint Pierre ligt. In deze kathedraal heeft Johannes Calvijn gepreekt en met hem vele hervormers. Daar is ook een museum van, naast de kathedraal. Leuk is om de torens op te gaan, dan heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Mont Blanc. Vanaf de parkeergarage loopt U  naar boven via een stadswal het oude deel van Geneve in, dit is erg mooi. Hier heeft Johannes Calvijn gepreekt. U loopt dan ook langs het hotel de ville daar de VN voor het eerst bij elkaar gekomen. Vanaf de kathedraal loop je naar beneden naar het meer en passeer je een grote winkelstraat met veel cholaterieën. Bij het meer is een park met uitzicht op de grote fontein daar en vanaf de Quai du Mont Blanc heb je uitzicht op de Mont Blanc.

Verder bevinden zich in de map onder de kamertafel nog een aantal folders met toeristische tips.

Boodschappen

In Aigle is een nieuwe LIDL gekomen, daar kun je voordelig boodschappen doen en er zijn veel Zwitserse producten te koop zoals wijn en kaas.

Als je vanaf Leysin Aigle inrijdt ga je rechts richting lausanne/ montreux en dan bij deT -splitsing neem je de weg links richting het zwembad (piscine) deze weg vervolg je totdat je bij allerlei flats komt, dan zie je een grote graansilo toren (vierkant) rijdt die richting op totaan een rotonde en deze ga je driekwart rond, daar zie je al het bord van de LIDL staan en daar is de entree.

De bakker in het oude centrum van Leysin, dit is beneden bij de kerk naar rechts en dan halverwege zie je een winkeltje tegenover een restaurantje. Heeft erg lekker brood en allerlei koeken.

Made by Damian de Jong | Joomla 3 Templates Joomlaskins